Omejite vnos soli. Saj je ta sestavljena iz natrija in klorida. Ki lahko do zakisanosti.
Uživajte veliko sadja in zelenjave. V jedilnik vključite živila, ki imajo moč razstrupljanja, to so artičoke, avokado, česen, jabolka, kivi, rdeča pesa, suhe slive, zelje, ohrovt, brstični ohrovt, špinača, cvetača.
Zaužijte zadostno količino tekočin. Za splakovanje strupov iz telesa potrebujemo vodo. Tekočine v telo vnašamo tudi z juho, čaji in drugimi pijačami, ki pa naj ne bodo sladkane.
Več se gibajte. Premalo gibanja na svežem zraku povzroča zmanjšanje prekrvavitve in oskrbljenost kisika v tkivih, vendar tudi pretiravanje z gibanjem ni priporočljivo, saj povečujejo zakisanost z mlečno kislino. Zato je potrebno slediti načelu zmernosti.
Več spite in si vzemite kakšno minuto več za počitek. Z zadostno količino spanja in počitka bo telo imelo več energije za premagovanje danih ovir.
Izogibajte se predelani hrani. Idealno bi bilo, da zaužijete več polnovredne in raznolike hrane, ki je biološko pridelana.
Izogibajte se pijačam z dodanimi sladkorji, kavi in alkoholu. Z uživanjem omenjenih pijač le še spodbujamo zakisanost.
Uživajte hranila, bogata z magnezijem, kalcijem in kalijem. Ta poskrbijo za nevtralen – bazičen pH, ki kostem pomaga, da absorbirajo kalcij in so na ta način bolj trdne.