Pozitivni učinki hialuronske kisline

Hialuronska kislina predstavlja ključ do mladosti, saj vaši koži vrača svežino in iz obraza izbriše gube. Vse več se uporablja v negovalnih kozmetičnih izdelkih, kot ena najboljših sestavin za nego kože, ki zavira znake staranja.
wrinkles-on-the-forehead-header

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je molekula polisaharida, znana kot hialuronan, ki je v človeškem telesu naravno prisotna in na sebe lahko veže, kar do 1000-krat več vode, kot je njena teža. Nahaja se v številnih delih človeškega telesa, vključno s kožo (50%), očmi in sklepi. Vse pogosteje se uporablja v kozmetičnih izdelkih, kjer ima funkcijo vlaženja in učvrstitve kože. Z leti se zaloge v telesu zmanjšujejo, zato koža izgublja volumen, napetost in hidracijo.

Zakaj je pomembna za kožo?

V bistvu hialuronska kislina poveča hidracijo v koži, zaradi česar vaša koža ostane sveža, napeta in brez gubic. Z staranjem se začne količina hialuronske kisline, ki jo proizvajajo naše telo zmanjševati in to lahko povzroči suhost kože in začnejo se pojavljati gube okrog oči in ustnic. Zato je pomembno, da po 25. letu starosti pričnete z uporabo izdelkov za nego kože, ki vsebujejo hialuronsko kislino, da bo vaša koža ostala navlažena, napeta in mladostna.
shutterstock_1053410642-e1540460622414-1024x430

Katere so ključne prednosti hialuronske kisline

 • Vlaženje kože
Hialuronska kislina nase veže vodo in preprečuje izgubo vlage. Zato pomaga povečati vlažnost kože in zmanjšati videz drobnih linij in gub. 
 • Pospeševanje celjenje ran
Hialuronska kislina pomaga pri procesu regeneracije tkiva, ki je pomemben pri celjenju ran in zmanjšuje nastanek okužbe.
 • Pomirjanje težav z refluksom:
Pomiri poškodovano sluznico požiralnika in pospeši proces okrevanja.
 • Preprečevanje in blaženje suhih oči
Suhe oči lahko nastanejo zaradi slabše proizvodnje solzne tekočine ali prehitrega izhlapevanja solzne tekočine s površine očesa. Pri vlaženju očesa si lahko pomagate z različnimi pripravki, ki nadomeščajo vaše solze in vsebujejo hialuronsko kislino, saj pomaga vlažiti in ščititi vaše oči.

V katerih živil se nahaja hialuronska kislina?

 • Citrusi imajo pomembno vlogo pri oskrbi telesa z naravno hialuronsko kislino. Vse to sadje vsebuje naringenin, ki zavira razgradnje hialuroske kisline v telesu. Naringenin vsebujejo tudi banane in paradižnik.
 • Zelena listnata zelenjava vsebuje magnezij, ki je nujen katalizator za proizvodnjo hialuronske kisline v telesu. Poleg tega očisti iz telesa toksine.
 • Oreščki in semena so vir magnezija, ki pomaga pri sintezi hialurona. 
 • Kostna juha je najboljši način za pridobivanje zdravega odmerka naravne hialuronske kisline. 
 • Začimbe kot sta svež peteršilj in timijan.
 • Seveda ne smete pozabiti tudi na zadostne količine vode!

3 izdelki za nego kože s hialuronsko kislino, ki jih priporočajo dermatologi

 • Hemptouch vitaminska krema, obogatena s hidrolatom konoplje, hialuronsko kislino in hladno stiskanim konopljinim oljem, vlaži, mehča in sprosti kožo. Zasnovana je z mislijo na občutljivo kožo, z namenom, da vlaži, poveča prožnost in kožo mehča ter sprosti.
 • Gaia Naturella hyaluron face cream s svojimi sestavinami kožo nahrani, navlaži in s tem zmanjšale videz gubic, ter izboljšale elastičnost kože.
 • Terranova hialuronska kislina vsebuje spekter različnih molekularnih mas visoko biorazpoložljive hialuronske kisline. Spodbuja regeneracijo ključnih gradnikov za sintezo naše lastne hialuronske kisline.
Hyaluronic-Acid-for-a-Hydrated-Glowing-Skin